Miért írj bitang jó címsort? Nem csak az olvasóid, de a Google Discover is imádni fogja

Miért írj bitang jó címsort? Nem csak az olvasóid, de a Google Discover is imádni fogja 

Miért írj bitang jó címsort? A jó címsorok írása nemcsak az olvasók figyelmének felkeltésében kulcsfontosságú, hanem a Google Discover eléréséhez is alapvető szerepet játszik. Az elgondolkodtató, rövid és informatív címek fokozzák a kattintási arányt, ami a Google Discover algoritmusai számára is pozitív visszajelzés. 

A Google Discover preferálja azokat a cikkeket, amelyek magával ragadó és releváns címmel rendelkeznek, mivel ezek valószínűbben nyerik el a felhasználók érdeklődését. Így a jó címsorok nem csupán az olvasókat vonzzák, hanem növelik a cikk esélyeit arra, hogy a Discover feedbe kerüljenek, növelve ezzel a tartalom látogatottságát és online láthatóságát. 

Mi az a Google Discover?

A Google Discover egy innovatív tartalomajánló platform, amely a felhasználók érdeklődési körének és böngészési szokásainak figyelembevételével személyre szabott tartalmakat kínál. Ez a Google szolgáltatás átfogó hírekkel, cikkekkel, videókkal és egyéb információkkal látja el a felhasználókat a kezdőképernyőn.

Az algoritmusok folyamatosan finomítják az ajánlásokat, így a felhasználók mindig releváns és érdekes tartalmakhoz jutnak. A Google Discover nem csak egy tartalomaggregátor, hanem egy hatékony eszköz a tartalomkészítők és weboldaltulajdonosok számára, hogy szélesebb közönséget érjenek el és növeljék online láthatóságukat.

Ha még nem gondoltál rá, akkor most itt az esély arra, hogy kihasználd a Discoverben rejlő lehetőségeket, és ezzel több tíz-, vagy akár százezer olvasót szerezz weboldaladnak.

1. Látogatottság

A Google Discoverbe bekerülni egy forradalmi lehetőség a tartalomterjesztésben, amely segíti a cikkeket eljuttatni az érdeklődő olvasókhoz. A személyre szabott ajánlásoknak köszönhetően a cikk megjelenése a Discover feedben nagymértékben növelheti a látogatottságot. Ez a platform lehetőséget teremt a tartalomkészítők számára, hogy szélesebb közönséget érjenek el, és vonzó tartalmakkal hívják fel magukra az olvasók figyelmét. A jó címsorok szinte vonzzák a kattintást!

image2

2. SEO rangsor és az online láthatóság növelése

A Google Discoverbe való bekerülés nem csupán az olvasottságot növeli, hanem pozitív hatással van a keresőmotor rangsorolásra is. Az algoritmusok folyamatosan finomítják az ajánlásokat, így a releváns tartalmak előtérbe kerülnek. A Discover feedben való megjelenés pozitív visszajelzés lehet a Google felé, ami hozzájárulhat a weboldalunk magasabb helyezéséhez a szerves keresési találatokban. Ezáltal hosszú távon növelhetjük az online láthatóságunkat és erősíthetjük a brandünket.

A Discover és a News a Google két olyan terméke, amely nagyszerű hitelesség építést eredményez egy weboldalnak. 

3. Felhasználói elkötelezettség

Az egyik legfontosabb előny a felhasználói elkötelezettség fokozása. A Google Discover által ajánlott tartalmak nagy valószínűséggel megfelelnek az olvasók érdeklődési körének, ezáltal hosszabb ideig tartózkodnak a weboldalon. Az olvasók könnyen felfedezhetik további tartalmainkat, ami hozzájárulhat a tartalomfogyasztás növekedéséhez és a visszatérő látogatók számának emelkedéséhez.

Milyen gyakran írjunk tartalmat, hogy bekerüljünk a Google Discoverbe?

A Google Discoverbe való bekerüléshez nincs egyértelmű szabály vagy gyakoriság, amit minden esetben alkalmazni lehetne. A Google Discover algoritmusa számos tényezőt vesz figyelembe, és az ajánlott gyakoriság változhat a weboldal típusától, a tartalom jellegétől és a felhasználói viselkedéstől függően.

Azonban ez a néhány általános iránymutatás segíthet:

  1. Rendszeresség: A rendszeres tartalomfrissítés pozitív hatással lehet a Google Discoverbe való bekerülésbe. Próbálj fenntartani egy stabil és rendszeres publikálási ütemtervet. Legyen az akár minden hétvégén. A legnagyobb hírportálok naponta több cikket is publikálnak, ők aratják le a legtöbb látogatót, ám az is előfordult már, hogy valaki csak havi egy cikket publikált, és az is bekerült a Discoverbe.
  2. Minőség előnyben: A Google a magas minőségű, informatív és releváns tartalmakat részesíti előnyben. Ne csak a gyakoriságra, hanem a tartalom minőségére is figyelj. Az olvasók megjegyzik a jó tartalmakat, felfigyelnek a jó weboldalakra, amelyekre ezután brandes keresés lesz. Ez pedig egy újabb pozitív jel a Google felé, hogy valamit jól csinálsz.
  3. Változatosság: Kísérletezz különböző típusú tartalmakkal, például cikkek, videók, infografikák. A változatos tartalom típusok vonzók lehetnek a Discover és az olvasók számára is. A weboldalon való elkötelezettség pedig további jó pontokat jelent.
  4. Felhasználói viselkedés figyelembevétele: A felhasználók interakciói, mint például a kattintások, az oldalon eltöltött idő és a visszatérések is befolyásolhatják a Google Discoverbe való bekerülést. Olyan tartalmakat készíts, amelyek valóban felkeltik az olvasók érdeklődését.

Fontos megjegyezni, hogy a Google Discoverbe való bekerülés nem garantált, és a tartalomminőség, a relevancia és a felhasználói interakciók mind szerepet játszanak ebben a folyamatban. Az optimalizálás során tartsd szem előtt a felhasználói élményt és az olvasói igényeket, és a tartalmak rendszeres, magas minőségű frissítése segíthet növelni a Discoverbe való bekerülési esélyeket.

A Google Discover – A tartalomterjesztés egyik legjobb lehetősége

Az online világ folyamatosan változik, és a tartalomkészítőknek alkalmazkodniuk kell a legújabb trendekhez és eszközökhöz. A Google Discover nem csupán egy újabb platform; inkább egy új dimenziót nyit a tartalomterjesztés terén. A szélesebb közönség elérése, a keresőmotor rangsorolás javítása és a felhasználói elkötelezettség fokozása révén a Google Discover egy hatékony eszköz lehet az online siker eléréséhez.

Ne hagyd figyelmen kívül ezt a lehetőséget, és tedd lehetővé, hogy a cikkeid és tartalmaid eljuthassanak azokhoz, akik számára valóban relevánsak és érdekesek lehetnek. Ezt nem csak a Discover, de az olvasóid is értékelni fogják.

Tamás Zoltán, Seolabor.hu 

Állítsd össze a saját linképítési csomagod

Építs valódi minőségi linkeket, nálunk a DA érték mellé valós, organikus forgalom is társul. Mi nem kényszerítünk bele különböző csomagok vásárlásába, állítsd össze a saját linképítési csomagod úgy, ahogy te akarod. Már a rendelés során látod, hogy végül mennyit kell fizetned.